Újabb terrortámadásra figyelmeztet az USA

WAR AND CONFLICT TALIBAN WAR CIVIL WAR MILITIAMAN ISLAMIST MILITIA ARMAMENT HORIZONTAL LIGHT MACHINE GUN PROFILE BATTLE
A member of Taliban, a student-led militant Islamic force aims his machine gun at the frontline in Charasyab, approximately 13 miles from Kabul on February 18, 1995. The Taliban warriors, who are believed to have emerged from religious seminaries, or madressas, in Pakistan, took to the Afghan scene in 1994, captured Kabul in 1996 and control two-thirds of Afghanistan, which has been at war for 20 years following the Soviet invasion of 1978.
Vágólapra másolva!
Az amerikai hírszerzés szerint két nap múlva terrortámadás várható Afganisztán fővárosában, Kabulban.
Vágólapra másolva!

Kabulban két nap múlva terrortámadás várható, figyelmeztette az amerikai állampolgárokat a nagykövetség. Az afgán fővárosban a legmagasabbra emelték a terrorfenyegetettség szintjét – írja a Business Insider.

48 óra maradt

A merénylők szándéka a tálibokkal folytatott béketárgyalások meghiúsítása lehet, de konkrét célpontokról és helyszínről nem tájékoztatott a nagykövetség.

A legnagyobb veszélyben az országban tartózkodó amerikaiak vannak.

Párizsba utaztak

Nawaz Sharif pakisztáni miniszterelnök és Ashraf Ghani afgán elnök jelenleg a párizsi klímacsúcson vesznek részt. A francia fővárosban várhatóan nemcsak a környezetszennyezés kérdéseiről, de a tálibokkal való megbékélés felújításáról is tárgyalnak.

Afgán biztonsági erők a kabuli repülőtér elleni támadás helyszínén Forrás: AFP/Shah Marai

Fokozott készültség

Párizsban is fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be az ENSZ 21. klímakonferenciájának idejére. Megerősített rendőri és katonai jelenléttel biztosítják a közel 40 ezer résztvevő biztonságát. A november 13-i, 130 áldozatot követelő merényleteket követően gyülekezési tilalmat hirdettek ki.

A francia hatóságok nem engedélyezték a környezetvédők által tervezett két párizsi – vasárnapi, illetve a csúcs zárása utáni, december 12-i – felvonulást sem.

A konferencián közel 150 ország vezetője képviselteti magát, köztük Barack Obama amerikai, Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök.