Kényszerből loptak az útdíjszedők

Vágólapra másolva!
Mintegy kétszáz embert bocsátanak el a HAC-ONC nevű, a horvát állami autópályák karbantartását és az útdíjszedést végző vállalattól hűtlen kezelés miatt, mert az alkalmazottak évek óta sikkasztottak a fizetőkapuknál, a lebukástól pedig a középvezetők védték meg őket.
Vágólapra másolva!

A Vecernji List című horvát vezető napilap azt állítja: az alkalmazottak névtelen leveleiből az is kiderül, hogy a menedzsment kényszerítette rá a dolgozókat a lopásra, munkahelyükért cserébe.

Vastagodó zsebek

A visszaélésekről videofelvételek is készültek. Ahol nem volt kamera, ott a pénzügyi jelentésekből látszik a csalás - írta a lap, majd néhány példát is felhozott: egyik reláción, amelyért 222 kunát kell fizetni, a jelentés szerint valaki 3000 eurót fizetett, az alkalmazott pedig 22 368 kuna visszajárót vett ki a kasszából, amely valószínűleg valaki zsebében landolt. A cikk említést tesz arról is, hogy a Bregana és Rupa szakaszokon mindössze 6, illetve 5 kunába kerül az autópályadíj.

A külföldi turisták azonban sokszor kuna helyett 5 vagy 6 eurót fizettek,

visszajárót azonban soha nem kaptak.

Új főnökök jöttek

A több száz alkalmazottat érintő, többmilliós csalásra azután derült fény, hogy az idén a HAC-ONC teljes igazgatóságát lecserélték, akik valószínűleg úgy döntöttek, véget vetnek a korábbi gyakorlatnak.