Az Iszlám Állam tagját foghatták el Németországban

Vágólapra másolva!
A német rendőrség gyanúja szerint az Iszlám Államnak dolgozott az a férfi, akit egy német menekülttáborban fogtak el csütörtökön. A férfi pénzügyek intézésében és csempészetben vett részt. Állítólag családtagjai még harcolnak a terrorszervezet oldalán.
Vágólapra másolva!

Pénzváltóként segítette a terroristákat, de időnként Törökországból gyószereket és lőszereket is csempészett a dzsihadistáknak az a szíriai férfi, akit csütörtökön egy

német menekülttáborban vettek őrizetbe a hatóságok.

A Dortmundhoz közeli Unna-Massen befogadóállomására családtagjaival együtt érkezett a férfi, december 2-án - írja a The Wall Street Journal című amerikai lap.

A férfi 1984-es születésű, állítólag Leith Abdul Hamid a neve. A német hatóságokat egy szíriai állampolgársággal rendelkező ember értesítette, aki egy weboldalon olvasott cikkben ismert rá a terroristákat segítő férfira. A német befogadóállomás helyettes vezetője azt nyilatkozta, hogy a férfi először Leeth Alrjab néven regisztrált.

Bettina Jendrusz azt is elmondta, hogy a menekültek időnként más nevet adnak meg a különböző regisztrációs pontokon. A férfit még az előtt vitték el a rendőrök ügyészségi utasításra, hogy a táborban

megkezdődött volna a biztonsági átvilágítása.

A férfiről a német Bild című lap a Twitteren is közzétett egy fotót. Ezen fegyverrel a kezében pózol.

Ellenzéki aktivisták úgy tudják, hogy a férfi a szíriai Deir-ez-Zór tartományban dolgozott együtt a terroristákkal. Nem is a ranglétra legalacsonyabb fokán állt, az ellenzékiek szerint közepes beosztású tisztségviselőnek számított.

A Bild arról ír, hogy a férfi neve Lait Daham Al Deiri. Májusban Szíriából Törökországba ment. Németországba nővérével és annak férjével érkezett. A lap információi szerint két rokona jelenleg is harcol az Iszlám Állam oldalán. A Bild úgy tudja, hogy az őrizetbe vett férfi osztotta a terroristák zsoldját is.