Rákos daganatnak nevezte a NATO-t egy orosz politikus

Nariskin, Szergej HASZNÁLATI TÁRGY ír izraeli zászló Közéleti személyiség foglalkozása orosz zászló politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM TÁRGY vendégkönyv zászló
Jeruzsálem, 2014. február 26. Szergej Nariskin, az orosz törvényhozás alsóházának elnöke beír az elnöki hivatal vendégkönyvébe Jeruzsálemben 2014. február 26-án. (MTI/EPA/Pool/Li Rui)
Vágólapra másolva!
Az orosz alsóház elnöke szerint a NATO Európa rákos daganata. Szergej Nariskin szerint elsőként az Egyesült Államokat kéne kizárni a szervezetből, ezt követően könnyen fel lehetne számolni.
Vágólapra másolva!

Európa rákos daganatának nevezte a NATO-t csütörtökön Szergej Nariskin. Az orosz parlament alsóházának elnöke a szerb parlament Moszkvában tartózkodó küldöttségével folytatott megbeszélések során beszélt erről.

Nariskin szerint legjobb megoldás a NATO feloszlatása volna.

Az orosz politikus egyúttal megoldási javaslatot is kínált a szervezet felszámolására. Mind mondta, első lépésként ki kellene zárni az Egyesült Államokat a NATO-ból. Ezt követően már fájdalommentesen fel lehetne oszlatni a szövetség egészét - ajánlotta a házelnök.

Nariskin korábban a harmadik világháborúról beszélt Forrás: MTI/EPA/Pool/Li Rui

Az orosz parlament alsóházának elnöke szerint az általa javasolt megoldás jó lépés volna az egész kontinens biztonságának és stabilitásának erősítéséhez.

Nariskin júliusban a harmadik világháborúról beszélt a Russia Today tudósítása szerint. A politikus akkor azt mondta, hogy Oroszország mindent megtesz azért, hogy ne törjön ki egy ilyen világméretű konfliktus, de szerinte sok ország hidegháborús logika mentán folytatja a külpolitikáját.