Putyin: Még nem vetettünk be mindent

Putyin évértékel
Russian President Vladimir Putin delivers his annual state of the nation address at the Kremlin in Moscow on December 3, 2015. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Oroszország még távolról sem merítette ki minden lehetőségét Szíriában - mondta Vlagyimir Putyin. Oroszország elnöke arról beszélt, hogy a hadseregnek "vannak további eszközei", és szükség esetén ezeket is fel fogja használni.
Vágólapra másolva!

"Látjuk, milyen hatékonyan tevékenykednek a pilótáink, felderítőink, milyen eredményesen hangolják össze erőfeszítéseiket a különböző erők, és milyen jól használják a legkorszerűbb fegyvereket" - mondta Vlagyimir Putyin a Kremlben biztonsági tisztek előtt a szíriai beavatkozásról. Arról is beszélt, hogy a katonáknak

még vannak eszközeik, amiket eddig nem vetettek be.

"Még messze nem alkalmazunk mindent abból, amink van. Vannak még további eszközeink. Ha szükséges lesz, bevetjük őket" - mondta az orosz államfő.

Oroszország nem geopolitikai érdekei védelmében avatkozott be Szíriában, és nem is azért, mert ki akarja próbálni új fegyverzeteit – jelentette ki nemrég Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök arról is beszélt az elmúlt hetekben, hogy reméli, nem kell majd nukleáris fegyvereket bevetnie a szíriai háborúban.

A Kremlben elhangzott néhány adat is a szombati találkozón. Putyin azt mondta, hogy az orosz titkosszolgálatok 2015-ben

több mint 30 terrorista jellegű bűncselekményt akadályoztak meg,

és több mint 320 külföldi kémet lepleztek le.