40 ember tűnt el a kínai sárlavinában

China Chinese Guangdong Shenzhen industrial park building landslide SQUARE FORMAT Buildings are collapsed and buried by the landslide at Liuxi Industrial Park in Hongao village, Shenzhen city, south China's Guangdong province, 20 December 2015.

A lands
Összedőlt épületek a sárlavina nyomán
Vágólapra másolva!
Tizennyolc épületet, köztük két munkásszállót temetett maga alá vasárnap egy hegyről lezúduló földtömeg egy ipari parkban és a környékén a dél-kínai Sencsen városában. Egyelőre nem tudni, hány áldozata van a fölcsuszamlásnak, de negyven embert tartanak számon eltűntként.
Vágólapra másolva!

Hét embert sikerült kimenteni a sárlavina fogságába került épületekből, és további nyolc túlélőről tudnak, de őket még nem szabadították ki. Ren Csi-kuang, a sencseni polgári védelmi hivatal helyettes vezetője közölte a CCTV állami televízióval, hogy

az épületekben tartózkodó emberek zömét kimentették,

még mielőtt a sár ellepte volna a házakat, de nem tudni, hogy odabenn maradt-e még valaki. Egyes hírügynökségi jelentések szerint tartani lehet attól, hogy sok áldozata van a földcsuszamlásnak.

Összedőlt épületek a sárlavina nyomán Forrás: AFP/Imaginechina/Stringer

Száz méter magas domb indult meg

A sártömeg mintegy húszezer négyzetméteres területet lepett el. Egy pekingi lap egy helyi lakosra hivatkozva azt írta, hogy építkezési területről kitermelt, száz méter magas domb oldalára felhordott föld zúdult a házakra. Mintegy hatszáz tűzoltó és mentőmunkás keresi a túlélőket a katasztrófa helyszínén.