Ferenc pápa békét akar Szíriában

Pope Francis prays during his weekly general audience in St Peter's square at the Vatican on September 9, 2015. In a letter to believers on September 8, the Argentinian pontiff said annulments would require approval by only one church tribunal, rather tha
Ferenc pápa Kubába látogat
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa a szíriai békét szorgalmazta advent negyedik vasárnapján. A katolikus egyházfő az erőszak beszüntetéséhez és a békéhez vezető tárgyalásos megoldást sürgetett.
Vágólapra másolva!

A Szíriában dúló erőszak beszüntetését és békét teremtő tárgyalások fontosságáról beszélt Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren. A katolikus egyházfő elismerését fejezte ki, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot fogadott el a szíriai béke ütemtervéről.

- mondta Ferenc pápa. Szólt a líbiai nemzeti egységkormány megalakításáról a minap aláírt megállapodásról is, amelyet az észak-afrikai ország jövője reményének nevezett.

Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédet Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Ferenc pápa ezen kívül együttműködésre szólította fel a területi viták miatt egymással feszült viszonyba került Costa Ricát és Nicaraguát, párbeszédet szorgalmazva a latin-amerikai térség többi állama között is.

A pápa megemlékezett az indiai áradástól sújtott térségek lakosairól

és a természeti katasztrófa áldozatairól.