Kiemelték az első holttestet a sárlavina alól

Légi felvétel a dél-kínai Sencsen városában pusztított sárlavináról 2015. december 21-én. A kínai hatóságok eddig 91 embert tartanak nyilván eltűntként, miután egy nappal korábban tizennyolc épületet, köztük két munkásszállót temetett maga alá egy hegyről
Vágólapra másolva!
Több mint nyolcvan embert keresnek még a mentőalakulatok a kínai Sencsen ipari negyedében, amelyre vasárnap zúdult egy sárlavina.
Vágólapra másolva!

Kiemelték az első holttestet a romok alól a dél-kínai Sencsen ipari negyedében, amelyre vasárnap sárlavina zúdult. A mentőalakulatok 81 embert még mindig keresnek - számolt be a Hszinhua kínai állami hírügynökség kedden.

81 embert még mindig keresnek a hatóságok Forrás: EPA

A hatóságok közlése szerint

a földtömeg 33 épületet temetett maga alá,

és 380 ezer négyzetméteres területet lepett el. A sár- és törmeléklavina egy száz méter magas, földből és építkezési hulladékból álló halomról zúdult le az ipari parkra, miután a heves esőzések fellazították a mesterséges domb talaját, ami miatt az saját tömege alatt összeomlott.

A mentési munkálatokban csaknem 3 ezer ember, több mint száz daru, mentőkutyák és rengeteg építőipari gép vesz részt.

A sencseni vezetés közlése szerint hatszáz embert telepítettek át más területekre.

Emberi mulasztás

A helyi lakosok a hatóságokat hibáztatják a katasztrófáért, míg a hatóságok az emberi mulasztást nevezték meg a szerencsétlenség fő okaként.

A földcsuszamlás a negyedik jelentős katasztrófa idén Kínában:

Mindhárom incidensben megállapították, illetve gyanítják az emberi mulasztást a hatóságok.