Közös éneklésbe torkollott a menekültellenes tüntetés

Anti-Islam rally in Germany PEGIDA Dresden protest anti-islam anti-Islamic RALLY SQUARE FORMAT
DRESDEN, GERMANY - OCTOBER 12 : Thousands of Pegida (Patriotic Europeans against the Islamization of the West) supporters demonstrate on Theaterplatz square in Dresden, Germany on 12 October 2015. Mehmet Kaman / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Németország több tartományából vezényeltek át rendőröket Drezdába, hogy biztosítsák a bevándorlást támogatók és az azt ellenzők demonstrációját. Kisebb összecsapásoktól eltekintve a közel 10 ezres megmozdulás karácsonyi dalok éneklésével zárult.
Vágólapra másolva!

Közel tízezer német vonult utcára Drezdában. Egy időben vonultak fel a bevándorlást ellenzők és a menekültek befogadását támogatók – írja a Die Welt. Németország több szövetségi tartományából érkeztek rendőrök a keletnémet városba, hogy megakadályozzanak egy esetleges összecsapást a demonstrálók között.

A hatóság emberei vízágyúkat helyeztek el a belvárosban.

A fokozott készültség ellenére nem volt sok dolguk a rendőröknek. Néhány rendbontótól eltekintve nem került sor összetűzésre a szembenálló tüntetők között.

Növekszik a menekültellenesség Németországban is Fotó: Polyák Attila - Origo

Az iszlámellenes mozgalom (Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen, Pegida) támogatói karácsonyi dalok éneklésével zárták a felvonulást.

A szélsőségesek erősödése Németországban egyre látványosabb. Év elején még úgy tűnt, hogy kifullad a bevándorlásellenes mozgalom. Először lemondott a Hitlernek beöltöző vezetőjük, majd a belső viták miatt többen kiléptek a szervezetből, hogy új mozgalmat alapítsanak. A Németországba áramló menekülthullám azonban új lendületet adott a szervezet támogatottságának.