Rejtélyes aranytárgy az izraeli temetőben, segítettek a facebookozók

óriás "mézcsurgató"
Vágólapra másolva!
Az Izraeli Régészeti Hivatal fél éven keresztül hiába vizsgált egy rejtélyes tárgyat, amelyet az egyik izraeli temetőben találtak, nem tudták megállapítani, hogy mi lehet az. Végül a Facebookon kértek segítséget, ahol pár óra alatt a kiderült a nyolc kilós tárgy eredete.   
Vágólapra másolva!

A rendőrség fél éve adta át az Izraeli régészeti Hatóságnak azt a nyolckilós aranyozott, fém tárgyat, amelyet az egyik izraeli temetőben találtak. Amir Ganor, a hivatal vezetője elmondta, hogy hiába vizsgálták a rejtélyes tárgyat, nem tudták megállpítani, hogy mire használhatták azt. Többen zsidó ereklyére tippeltek, ugyanis a temetőben számos régészeti leletet találtak már - írja a The Guardian.

A hatóságok végül a Facebookon kértek segítséget, a tárgyról készült képet ugyanis kitették az oldalukra. A több száz kommentelő különböző verziókat vetett fel, volt aki szarvasmarha termékenyítő-eszköznek vélte, volt aki szerint masszázsra szolgál, de olyan is akadt, aki szerint egy egyszerű nyújtófáról van szó.

Volt, aki óriás mézcsurgatóra tippelt Forrás: Israel Antiquities Authority / Facebook

A felhasználók mindenesetre néhány órán belül megfejtették a rejtélyt, sokan ugyanis ráismertek egy energetizáló eszközre. A tárgyat tehát természetgyógyászok használják, Isisnek hívják és a német Weber Bio oldalán meg is lehet vásárolni nagyjából 20 ezer forintos összegért.

Az viszont továbbra is rejtély, hogy az eszköz hogyan került a temetőbe.