Tornádó tombolt az Egyesült Államokban

Clarksdale, 2015. december 24. Helyiek nézik a Mississippi állambeli Clarksdale környékén pusztított vihar nyomait 2015. december 23-án. Tornádók és viharok pusztítottak az Egyesült Államok déli és középnyugati államaiban, az ítéletidő következtében nyolc ember életét vesztette és mintegy negyvenen megsérültek. (MTI/AP/The Press Register/Troy Catchings)
Vágólapra másolva!
Újabb tornádó tombolt az Egyesült Államok déli részein, ezúttal Alabama állam legnagyobb városában, Birminghamben rongált meg házakat és csavart ki fákat a forgószél.
Vágólapra másolva!

A tornádó a város dél-nyugati részén csapott le, három ember szenvedett enyhébb sérüléseket. A birminghami rendőrség egyik hadnagya közölte, a forgószél jelentős károkat okozott: több házat megrongált, törmeléket hordott szét az utcákon, fákat döntött ki és áramkimaradást okozott az érintett területeken.

December 23. óta tornádók és viharok pusztítanak az Egyesült Államok déli és középnyugati államaiban Forrás: MTI/AP/The Press Register/Troy Catchings

Az Egyesült Államok déli és középnyugati szövetségi államaiban szerda óta tombol az ítéletidő, mindeddig tizenegy ember életét követelve. Az infrastruktúrában keletkezett károk miatt a szentestét több ezren áram nélkül töltötték. A sérültek számairól nincsenek pontos adatok, de többtucatnyian lehetnek.

Alabamában és a szomszédos államokban is áradásokra figyelmeztetett az amerikai meteorológiai szolgálat.