A terroristafeleségek is örülnek ha nincs rezsi

raqqah airstrike bodies Syrian army Esed forces body bag ISIS 130 people killed Syrian warplanes ISIL SQUARE FORMAT
Füst száll fel Rakka felett egy légitámadás után
Vágólapra másolva!
Az egyik párizsi merénylő felesége levelet írt ismerősének Irakból. Arról számolt be, hogy a terroristák között "mesés életet él", rezsit sem kell fizetnie. Bátorította is férjét a terrortámadásra. Egy másik merénylő anyja viszont annak örül, hogy fia nem ölt meg másokat.
Vágólapra másolva!

"Bátorítottam, hogy vágjon bele, hajtson végre terrortámadást a francia nép ellen, melynek annyi vér tapad a kezéhez" - ezt írta egyik ismerősének a francia merényletekben részt vevő Samy Amimour felesége. A jelenleg Irakban lévő francia nő azt is leírta levelében, hogy "míg (a franciák) támadják az iszlámot és a muszlimokat, addig bárki célponttá válhat, nemcsak a zsaruk és a zsidók, hanem mindenki".

Amimour egyike volt annak a három öngyilkos merénylőnek, akik a Bataclan koncertteremnél

90 emberrel végeztek.

A 28 éves terrorista tavaly győzte meg az akkor még kiskorú, gimnazista, most 18 éves nőt, hogy szökjön utána Szíriába. Eleinte Rakkában, majd az iraki Moszulban éltek. A Le Parisien című francia lap szerint nemrég gyermekük is született.

Füst száll fel Rakka felett egy légitámadás után. Rakka a terroristák fő bázisa Forrás: Anadolu Agency/Stringer

A nő tavaly nyáron vette fel ismét a kapcsolatot egy régebbi ismerősével, akinek több e-mailt is írt. Leveleiből tükröződik az Iszlám Állam propagandájának hangneme. "Mesés életről" írt, például arról, hogy bútorozott, felszerelt, két fürdőszobás lakásban él, és sem bérleti díjat,

sem rezsit nem kell fizetnie.

Később a terrortámadásokra is utalt. "Hamarosan megtudja majd Franciaország és az egész koalíció, milyen az, amikor saját területükön dúl a háború" - fogalmazott a terrorista özvegye.

Egy másik terrorista, Bilal Hadfi édesanyja viszont annak örül, hogy a férfi saját magán kívül nem ölt meg másokat. Fatima Bilal egy belga televíziónak adott interjút.

Fogalma sem volt arról, hogy fia a szélsőségesek hatása alá került - mondta az anya. Akkor jött rá, amikor Bilal Hadfi telefonált Szíriából, pedig korábban azt mondta neki, hogy Marokkóba megy nyaralni.

Szerinte a terroristák kihasználták,

hogy a fia kiábrándult Belgiumból, ahol folyamatos diszkrimináció érte. Fatima Bilal arról is beszámolt, hogy elment meglátogatni a helyet Párizsban, ahol fia öngyilkos lett.