Házkutatást tartottak a HVIM erdélyi vezetőjénél

Vágólapra másolva!
Házkutatást tartott a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség Szőcs Zoltánnak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi elnökének a kézdivásárhelyi lakásán.
Vágólapra másolva!

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz (HVIM) közel álló Székelyföld.ma portál szerint a HVIM erdélyi elnöke Szőcs Zoltán hazatért franciaországi munkahelyéről, és

a menyasszonyánál volt, amikor a román ügyészek megjelentek és a lakására kísérték, ahol házkutatást tartottak.

A portál értesülései szerint Szőcs Zoltán lakásán az ügyészek Wass Albert-könyveket és nemzeti jelképeket foglaltak le, és közölték a HVIM vezetőjével, hogy Bukarestbe viszik kihallgatásra. A Digi24 hírtelevízió jelentése szerint a házkutatás tényét a hatóságok megerősítették.

Székely terroristákkal riogattak

Az Origo is beszámolt arról, hogy december elején székely terroristákkal riogatott a román ügyészség. A vádhatóság szerint Kézdivásárhelyen akart robbantani a HVIM helyi vezetője, az erdélyi HVIM szerint viszont alaptalan a gyanúsítás.

Csak születésnapi csillagszórót találtak és szilveszteri petárdát, illetve airsoft kiegészítő eszközöket találtak

a kézdivásárhelyi vezetőnél, Beke Istvánnál - mondta akkor az Origónak Szőcs Zoltán, a HVIM erdélyi elnöke, akinél most a házkutatást tartották.