Éttermekre támadt az Iszlám Állam Szíriában

Vágólapra másolva!
Pokolgépes merényleteket hajtottak végre terroristák egy kelet-szíriai városban, a török határ közelében. Éttermekben robbantottak. Sok a halott.
Vágólapra másolva!

Legalább 16-an meghaltak és 30-an megsebesültek egy északkelet-szíriai nagyváros, Kamisli több étterme ellen végrehajtott pokolgépes támadássorozatban. A merényleteket a magát Iszlám Államnak nevező szervezet vállalta magára - ezt az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) közölte.

A londoni székhelyű emigráns szervezet arról tájékoztatott, hogy a merényleteket szerda este követték el a város különböző pontjain. Rámi Abderrahmán, az OSDH igazgatója az AFP francia hírügynökségnek Bejrútban elmondta, hogy az egyik robbantást

öngyilkos merénylő követte el.

Az AFP egyik helyszíni tudósítója szerint a támadásokat a török és iraki határhoz közel fekvő település három étterme ellen követték el. A helyiségek a merényletek időpontjában zsúfolásig telve voltak. Az a vendéglátóhely, ahol öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a város keresztény negyedében található - tette hozzá a francia hírügynökség riportere.

Az OSDH úgy tudja, hogy mindhárom étterem a településnek azon a részén van, amelyet

a kormányerők uralnak.

A 200 ezer lakosú Kamislit a damaszkuszi rezsim és a helyi kurd hatóságok megosztva ellenőrzik. Utóbbiak Szíria északi és északkeleti részén több övezetet is fennhatóságuk alá vontak és autonóm közigazgatású területté nyilvánítottak.