Több száz repülőjáratot töröltek Isztambulban

Istanbul TURKEY Ataturk Airport weather adverse weather SQUARE FORMAT ISTANBUL, TURKEY - DECEMBER 31: Passengers wait at Ataturk Airport in Istanbul, Turkey on December 31, 2015, after announcement of further flight cancellations due to adverse weather. W
Utasok vesztegelnek az isztambuli reptéren
Vágólapra másolva!
A Turkish Airlines török légitársaság közölte, hogy 265 járatát törölte Törökország legnépesebb városának Atatürk nemzetközi repülőterén, az Isztambul ázsiai oldalán fekvő Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren pedig másik 37-et. A Pegasus Airlines nevű diszkont légitársaság 34 járatát törölte az utóbbi repülőtéren.
Vágólapra másolva!

A Dogan hírügynökség arról számolt be, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt csütörtökön több érkező repülőgép akár két órát is körözött Isztambul fölött, mielőtt engedélyt kapott volna a leszállásra. A város katasztrófavédelmi hatósága közölte, hogy a szerda este kezdődött havazás miatt legkevesebb 73 közlekedési baleset történt.

Utasok vesztegelnek az isztambuli reptéren Forrás: 2015 Anadolu Agency/Emrah Guney

Az egyes körzetekben 30 centiméteres hó megzavarta a közlekedést, még az ázsiai és európai oldal közötti kompközlekedést is akadályozta.