Egy arab férfi a fiát ismerte fel a tel-avivi merénylőben

2016.01.01. 15:19

Két ember meghalt, tízen megsérültek, mikor Tel-Aviv központjában tüzet nyitott egy támadó. A férfit felismerte 

Ketten meghaltak, tízen megsebesültek péntek délután Tel-Avivban egy bárban történt lövöldözésben. Egy férfi automata fegyveréből tüzet nyitott Tel-Aviv belvárosában, a Rafinta bárban étkezőkre, majd elmenekült.

A fegyveres egy bárban adta le a lövéseket - írta a Sky News is. A BBC Twitter-profilján képet is közzétett a merénylet helyszínéről: hatalmas tömeg gyűlt össze, a rendőrök próbálnak úrrá lenni a helyzeten.

Izraeli rendőrök és mentősök a tel-avivi Rafinta bár közelében, ahol a lövöldözés történtForrás: MTI/EPA/Daniel Ber On

Az izraeli katonai rádió híradása alapján egyelőre ellentmondásosak az információk arról, hogy a rendőrségnek sikerült-e elfognia a lövöldözőt, noha több gyanúsnak vélt embert letartóztattak, és két helikopter is körözött Tel-Aviv belvárosa fölött.

A Haaretz című izraeli újság feltöltött egy biztonsági kamera által készíett felvételt, amelynek az utolsó másodpercein látszik, amint a férfi lövöldözni kezd.

Elővette a fegyverét és tüzelt

A rádióban megszólaló egyik szemtanú elmondta, hogy az emberekkel teli bár üvegfala előtt, az utcán megállt egy 30 év körüli, fekete hajú férfi, elővette a fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat.

Két sebesült meghalt a helyszínről történt elszállítása közben, és még négy súlyosan és három közepesen súlyos sebesültet is kezelnek a kórházakban a könnyebb sérültek mellett.

Felismerték az elkövetőt

Az egyik televíziós csatorna közlése szerint egy biztonsági kamera által készített, több televízió által bemutatott felvétel alapján Izrael egyik arab lakosa a továbbra is szökésben lévő merénylőben fiát ismerte fel, és értesítette a rendőrséget.

A hatóságok házról házra kiterjedő hajtóvadászatot indítottak a merénylő elfogására Tel-Avívban. Úgy vélik, hogy a már ismert személyazonosságú férfi - Izraelben először - az Iszlám Állam nevében követte el két emberéletet kioltó kávéházi lövöldözést.