Fegyveresek támadtak egy indiai támaszpontra

Az indiai hadsereg egyik járműve a Pakisztánnal határos északi Pundzsáb állambeli Patankotban, ahol fegyveresek egy csoportja megtámadott egy indiai légi támaszpontot
Vágólapra másolva!
Fegyveresek egy csoportja megtámadott egy indiai légi támaszpontot a Pakisztánnal határos északi Pundzsáb államban - közölték a helyi hatóságok szombaton.
Vágólapra másolva!

Az indiai sajtóforrások közlése szerint a támadók közül kettőt megöltek a támaszponton szolgáló katonák, kettő vagy három másik fegyveres ugyanakkor bevette magát a bázis épületeibe. Az első beszámolók szerint a támadás hasonlít egy tavalyi esetre, amikor fegyveresek Pundzsábban egy határ menti településen kilenc embert öltek meg. India szerint a támadók Pakisztánból szivárogtak át.

A légi támaszponton történtek megfigyelők szerint rányomják a bélyegüket a két szomszédos atomhatalom, az India és Pakisztán közötti párbeszéd helyreállítására tett törekvésekre, különösen azután, hogy december végén váratlan pakisztáni megállót iktatott be külföldi programjába Narendra Modi indiai miniszterelnök, hogy találkozzon ottani kollégájával, Navaz Sariffal. Informális találkozójukon pakisztáni közlés szerint a kapcsolatok szorosabbra fűzéséről állapodtak meg.