Idén már kétszáz menekültet mentettek ki az Égei-tengerből

menekült migráns menekültek migránsok görögország leszbosz
A man carries his child shortly after arriving with other migrants and refugees on the Greek island of Lesbos after crossing the Aegean sea from Turkey, on October 19, 2015. The Greek coastguard on October 18 said five more migrants including a baby and two boys had died trying to cross the Aegean Sea from neighbouring Turkey. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
Január óta már több mint kétszáz menekültet mentett ki a görög parti őrség az Égei-tengerből. Tavaly 847 ezren érkeztek tengeri úton az országba, 700-an vesztek oda útközben.
Vágólapra másolva!

217 migránst mentettek ki az Égei-tengeren négy mentőakció során január elseje óta - közölte a görög parti őrség vasárnap.

Idén már több mint kétszáz embert menekültet mentettek ki az Égei-tengerből Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A migránsok többsége a szíriai polgárháború elől menekül, és dacára a hidegnek és a tengeren uralkodó rossz időjárásnak, továbbra is sokan igyekeznek elérni az Európai Unió területét.

Egy kétéves gyermek lehetett az idei évben a migránsválság első áldozata, akit egy hajótörést követően találták meg szombaton a török partok közelében fekvő Agathoniszi szigeténél.

Vasárnap a legfrissebb adatok szerint 56 embert mentettek ki - közölte a parti őrség.

700-an haltak meg tavaly

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint tavaly - december 29-ig bezárólag -

847 819 menekült érkezett tengeri úton

Törökországból Görögországba.

Az utóbbi időben naponta legalább 3 ezren érnek partot az európai uniós ország területén a görög kormány közlése szerint.

Az Égei-tengeren 2015-ben több mint 700 ember vesztette életét a viszonylag rövid, de veszélyes vízi utakon Törökország és Görögország között.