Újabb indiai létesítményt támadtak

Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek vasárnap megtámadtak egy indiai konzulátust az észak-afganisztáni Mazari-Sarif városában, egyelőre nem tudni vannak-e halottak és sebesültek – közölte a Balh tartományi kormányzó szóvivője.
Vágólapra másolva!

A helyszínen két robbanást és lövéseket lehetett hallani, a támadók számát azonban nem tudni – ismertette a szóvivő, aki hozzáfűzte, hogy a fegyveresek a konzulátushoz közeli házak egyikében bújtak meg, és a sötétedés beálltával indították meg támadásukat. „Jelenleg a biztonsági erőinkkel harcolnak” – mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy a támadóknak egyelőre nem sikerült behatolniuk a konzulátus területére.

Egy indiai illetékes úgy nyilatkozott: eddig nem voltak jelentéseik indiai áldozatokról, még nincs tiszta képük a történtekről, azonban nem biztos abban, hogy a konzulátus volt a fegyveresek célpontja.

A támadás két nappal azután történt, hogy pakisztáni szélsőségesek megtámadtak egy indiai légi bázist a pakisztáni határ közelében. A támadásban a legfrissebb adatok szerint hét katona életét vesztette és húszan megsebesültek. Meghalt hat támadó is. Feltételezések szerint egy másik támadó a támaszpont területén elrejtőzött, őt nagy erőkkel, 500 katona bevetésével továbbra is keresik.