A nők tiszteletére oktatják a menekülteket Belgiumban

2016.01.07. 10:45

Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár bejelentése szerint tanfolyamot indítanak a nők tiszteletéről és a nőkkel való helyes viselkedésről a migránsok számára.

 Az Új Flamand Szövetség (N-VA) politikusa elmondta, hogy norvég minta alapján néhány héten belül minden belga menekültügyi központban bevezetik a nőkkel való viselkedésről szóló felvilágosító tanfolyamot.

Theo Francken hozzátette, hogy Jan Jambon belügyminiszterrel munkacsoportot hozott létre, amely további konkrét intézkedéseken dolgozik a befogadó központokban eddig tapasztalt és a lehetséges incidensek megelőzése érdekében.

Minden menekült-központban lesz ilyen tanfolyamForrás: BELGA/AFP/Dirk Waem

Három elkövető az ezerfős tömegből

Szerdán három főt azonosítottak abból az ezerfős tömegből, akik nőket zaklattak Kölnben szilveszter este. A düsseldorfi rendőrség vizsgálja, hogy a szilveszter éjjel elkövetett tömeges szexuális zaklatás és rablás összefüggésbe hozható-e egy ismert bűnözői hálózattal.

Az üggyel kapcsolatban Angela Merkel német kancellár azt mondta, a jogállamnak kemény választ kell adnia a nők ellen elkövetett kölni támadásokra, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a bűnösök kilétét a lehető leggyorsabban és a lehető legteljesebben feltárják, illetve tekintet nélkül származásukra vagy egyéb hátterükre, megbüntessék őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK