Holttestek is voltak a lebontott halottasházban

2016.01.08. 13:52

Váratlanul estek neki a bontómunkások buldózerekkel egy kórháznak és a hozzá kapcsolódó halottasháznak Kína középső részén, menekülésre késztetve a bent lévő orvosokat, betegeket és ápolókat. A romok hat holttestet temettek maguk alá.

A kórház a helyi önkormányzatot vádolja azzal, hogy bontási munkálatokat rendeltek el, miután nem tudtak megegyezni az egészségügyi intézménnyel egy útépítési projekten - jelentette a Hszinhua állami hírügynökség. 

Kellett a hely az útépítéshezForrás: AFP/Imaginechina/Cui Guanghua

Milliós károk

A Honan tartománybeli Csengcsou Egyetem négyes számú kórházának közlése szerint a romok hat olyan holttestet temettek maguk alá, amelyeket a halottasházban tároltak. Többen megsérültek a kórházi személyzetből, az egészségügyi felszerelésben esett anyagi kár közel 20 millió jüan (880 millió forint). "Így eltemetni a páciensek maradványait rendkívüli tiszteletlenség a halottakkal szemben. Sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet" - nyilatkozta a kórház kommunikációs vezetője, Csang Jüan.

Elvileg körbenéztek

Hujcsi körzet önkormányzata szerint azonban hiába kérték a kórházat a halottasház és a CT-vizsgáló elbontására, a munkásaik pedig megbizonyosodtak róla, hogy senki sincs az épületekben a bontás megkezdése előtt, így áldozatok sem voltak. Az erőszakos bontások elterjedt problémát jelentenek Kínában, ahol az önkormányzatok gyakran kezdenek ingatlan- és más fejlesztésekbe a gazdasági növekedés serkentése érdekében.