Merkel: Kiutasíthatják a szexuális támadókat

demonstráció felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS SZEMÉLY transzparens tüntető
Nők tiltakoznak a kölni főpályaudvar környékén szilveszter éjszaka nők ellen elkövetett támadások miatt a kölni dómnál
Vágólapra másolva!
Németországnak fontolóra kell vennie, hogy deportálja azokat, akiket elítélnek majd a kölni szexuális támadások elkövetéséért – jelentette ki Angela Merkel kancellár. Mint a rendőrök vallomásából kiderült, a támadók többsége regisztrált menekült.
Vágólapra másolva!

„Egyértelmű üzenetet” kell küldeni azoknak, akik nem képesek elfogadni a német törvényeket – hangsúlyozta közleményében a német kancellár a szilveszteri eseményekkel kapcsolatban. „Ezek olyan visszataszító bűncselekmények, amelyeket egyetlen állam, így Németország sem fogadhat el” – idézte a BBC.

Merkel ma tárgyal a CDU vezetőivel a biztonság erősítéséről és a bűncselekmények elkövetése miatt elítélt menekültek könnyebb deportálásáról - számolt be a Deutsche Welle internetes kiadása.

Regisztrált menekültek

Észak-afrikainak és arabnak leírt fiatal férfiak Köln mellett több német városban, valamint Finnországban, Ausztriában és Svájcban is szexuálisan zaklattak, molesztáltak és kiraboltak helyi nőket.

Négy szír fiatalt vettek őrizetbe szilveszter éjszaka a délnémet Weil an Rheinben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakoltak két tizenéves lányt.

Nők tiltakoznak a kölni főpályaudvar környékén szilveszter éjszaka elkövetett támadások miatt Forrás: MTI/EPA-DPA/Oliver Berg

Mint kiderült, Kölnben a zaklatók közül közel százat igazoltattak a rendőrök már szilveszter éjszaka, akik szíriai, iraki és afganisztáni regisztrált menekültek voltak. Erről több rendőrtiszt maga számolt be a Die Weltnek.

A nyilatkozatuk ellentmond Wolfgang Albers kölni rendőrfőkapitány szavainak, aki keddi sajtótájékoztatóján azt állította, hogy kevés információjuk volt a támadók személyazonosságáról. Emiatt egyre többen követelik Albers távozását – számolt be a The Local németországi kiadása.

Aggódnak

Németországban komoly riadalmat okozott, hogy a támadásokat menekültek hajtották végre, hiszen az országba egymilliónál többen érkeztek menedéket kérve tavaly. Kölnben a szilveszteri támadások hatására robbanásszerűen megugrott a kereslet az önvédelmi fegyverek iránt, legtöbben a paprikaspray-t keresik.

A hatóságok ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy a menekülteket nem szabad azonosítani a támadókkal.