Zsidók és arabok csókolóztak össze

Vágólapra másolva!
Bestseller lett egy arab fiú és egy zsidó lány szerelméről szóló, betiltott könyv Izraelben, az internetre pedig felkerült egy videó, amin zsidó-arab párok csókolóznak, így tiltakozva a könyv betiltása ellen és demonstrálva, hogy a zsidók és az arabok nem ellenségek.
Vágólapra másolva!

A Határ-élet című könyv egy arab fiú és egy zsidó lány szerelméről szóló izraeli regény. Rövid idő alatt bestseller lett, miután az oktatási minisztérium kizárta a művet az irodalom érettségi olvasmányainak köréből. A minisztérium december végi, közfelháborodást kiváltó döntését azzal indokolta, hogy a regény elősegítheti az asszimilációt. A tárca illetékes bizottsága szerint egy ilyen mű tovább szíthatja a palesztin-izraeli viszályt, az ifjúság pedig hajlamos a romantikára, és nem látja át az asszimiláció összetett kérdését.

A döntésre reagálva készült az a videó, amelyen zsidó-arab párok csókolóznak, kifejezve, hogy nem ellenségek. A felvételen szereplők között vannak valódi párok, de olyanok is, akik csupán barátok, de a videó kedvéért hajlandóak voltak kamera előtt csókolózni.