Merénylet készült az Obama család ellen

Barack Obama, Bo
Forrás: Flickr/Fehér Ház/Pete Souza
Vágólapra másolva!
Fegyveres rablás kísérlete miatt tartóztattak le egy észak-dakotai férfit, aki a titkosszolgálat tájékoztatása szerint az Obama család egyik kutyáját akarta elrabolni.
Vágólapra másolva!

A 49 éves Scott Stockert pénteken hallgatta meg a bíróság a szerdai eset miatt, amikor a titkosszolgálat egyik tisztje egy tipp alapján őrizetbe vette a washingtoni kongresszusi központ közelében lévő Hampton Inn szállodában.

A férfi az NBC News jelentése szerint elismerte, hogy vadászfegyver és puska van az autójában. Egyik sem volt megtöltve, de a lőszereket is megtalálták az autóban egy bozótvágó késsel és egy gumibottal együtt.

Barack Obama Bóval az Ovális irodában Forrás: Flickr/Fehér Ház/Pete Souza

Marily Monroe az anyja

A férfi azt állítja, hogy ő Jézus Krisztus, Marilyn Monroe és John F. Kennedy meggyilkolt amerikai elnök fia. Azért érkezett a fővárosba, hogy bejelentse: indul az elnökválasztáson, és ha megválasztják, havi 99 dollárért mindenki kap egészségügyi ellátást.

Őrizetbe vételekor állítólag kijelentette: „Rossz emberrel kezdtek ki. Fel fogom (durva szó) a világukat.”

A Dickinson városába való férfi Obamáék egyik portugál vízi kutyáját, a hétéves Bót akarta elrabolni, de azt nem tudta megmagyarázni a bíróságon, hogy mi célból. Bót csak Első Kutyának nevezik az Egyesült Államokban, mert a kettő közül ő az idősebb, és került előbb a Fehér Házba.

Ferenc pápa is megismerkedett az elnök két kutyájával Forrás: AFP/Ho