Újabb fegyveres támadás Egyiptomban

2016.01.09. 11:17

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy rendőrt és egy katonát szombaton az egyiptomi Gíza tartományban, Kairó határában. A merényletet az iszlám Államhoz kötődő helyi csoport vállalta.

 

 

Az Iszlám Államhoz kötődő helyi csoport vállalta annak a támadásnak az elkövetését, amelyben ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy rendőrt és egy katonát szombaton az egyiptomi Gíza tartományban, Kairó határában.

A rendőr és a katona egy autóban munkába tartott, amikor rájuk támadtak - közölte az egyiptomi belügyminisztérium. Az Iszlám Állam helyi szimpatizánsai délutáni közleményükben azt állították, hogy több mint két tisztet öltek meg, de nem közöltek pontos számot.

Turistákra támadtak pénteken

Pénteken turistákra támadott két fegyveres Hurghadában. Két osztrák és egy svéd turista könnyebben megsebesült. Az AP helyi illetékesekre hivatkozva azt jelentette, hogy egy 72 éves osztrák házaspár, Renata és Wilhelm Weisslein, illetve a 27 éves Sammie Olovsson állapota stabil. A támadók egyikét agyonlőtték, a másikat megsebesítették és elfogták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK