Az Iszlám Állam kereszt viselését javasolja terroristáinak

Merényletek Párizsban
Francia katonák a párizsi Notre Dame-székesegyház előtt
Vágólapra másolva!
Arcszesz használatát és kereszt viselését írja elő legújabb propagandaanyagaiban az Iszlám Állam. Szíriában, az általuk uralt területeken halál jár az ilyesmiért. Nem is a helyben lakóknak javasolja ezt a terrorszervezet, hanem az Európában támadásra készülőknek. 
Vágólapra másolva!

Egy 58 oldalas, angol nyelvű kézikönyvet adott ki az Iszlám Állam. Az anyag a Nyugaton élő dzsihádistáknak ad tanácsokat arra, hogyan tereljék el a hatóságok figyelmét, amikor egy párizsi stílusú terrortámadásra készülnek – írja cikkében az Independent.

Magányos farkasoknak szól

Az Iszlám Állam kiadványának szerkesztői azt javasolják a potenciális terroristáknak, hogy ne hordjanak feltűnő, ápolatlan szakállat, és használjanak arcszeszt.

Nyakláncukra tegyenek keresztet

– ezt is javasolják a terroristák. Szerintük így el lehet kerülni, hogy gyanúba keveredjenek a terrorcselekményre készülők. Nem minden esetben javasolják viszont a kereszt viselését: "Ha muzulmán név van az útleveledben, ne hordj keresztet a nyakadban, mert furcsán hathat" – írták a kiadvány szerkesztői.

A füzet címe is sokat mondó: Biztonsági útmutató magányos farkasként harcoló mudzsahedek számára. (A mudzsahed kifejezés szent ügyért harcoló iszlám hitű embert jelent.)

Francia katonák a párizsi Notre-Dame-székesegyház előtt. A tavaly novemberi terrortámadások óta különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be Európa több nagyvárosában Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

A kiadvány szerzői azt is megindokolták, hogy miért csak angol nyelven írtak jó tanácsokat: "Azt gondoltuk, sokan vannak arabul nem beszélő testvéreink, akik érdekesnek találják meglátásainkat, és talán alkalmazni is tudják azokat szent küldetésük során."

A pánikra hajtanak

A füzetben arra is adnak tanácsot, szerintük hol érdemes lecsapniuk a terroristáknak: ideális célpontnak tartják a zenés szórakozóhelyeket, ahol a hangos zene és a kevés kijárat

plusz pánikot is generálhat.

Szilveszter napján hat embert vettek őrizetbe Belgiumban, mert a rendőrök gyanúja szerint terrortámadásra készültek. Salzburgban nemrég két férfit helyezett vizsgálati fogságba a városi ügyészség. Fennáll a gyanú, hogy közük van a novemberi franciaországi terrorakcióhoz.