Külföldiekre támadtak Kölnben

police Horizontal Police officers survey the area in front of the main train station and the Cathedral in Cologne, western Germany, on January 6, 2016, where dozens of apparently coordinated sexual assaults were perpetred against women on New Year's Eve.
A kölni főpályaudvar
Vágólapra másolva!
Ismeretlenek csoportosan külföldiekre, pakisztáni és szíriai állampolgárokra támadtak vasárnap este a németországi Kölnben, a város pályaudvarának a környékén.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közlése szerint egy húszfős csoport hat pakisztánit támadott meg, közülük kettőt sérülésekkel kórházba szállítottak. Nem sokkal később öt személy megtámadott egy 39 éves szíriait, aki könnyebben megsérült. A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával nyomozást indított. Tisztázni akarják azt is, hogy a kilengések elkövetőit idegenellenesség vezérelte-e. Egyelőre nem világos, hogy a két eset között van-e összefüggés.

A kölni pályaudvar Forrás: AFP//Roberto Pfeil

Huligánokról írnak

A kölni Express újság úgy tudja, hogy rockerek, huligánok a Facebookon egyeztettek arról, hogy a "kölni belvárosban embervadászatra mennek". A lap értesülését a rendőrség szóvivője hétfőre virradóra nem tudta megerősíteni. A rendőrségnek már vasárnap délután voltak olyan információi, amelyek szerint bizonyos személyek csoportban szándékos provokációkra készülnek, ezért jelentős erőket mozgósított a belvárosban. A rendőrök négy személyt előállítottak, majd elengedték őket. Egyelőre nem tudni, hogy ők a támadók közé tartoztak-e.

Támadások szilveszterkor

Szilveszter éjszakáján mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Amikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, amelyek nőket vettek körbe, szexuálisan zaklatták és kirabolták őket. Más városokban is történtek hasonló támadások. A szemtanúk szerint többségük arab vagy észak-afrikai kinézetű volt. Január első napjaiban több mint száz nő jelentkezett és tett feljelentést a hatóságoknál. Kétharmaduk számolt be szexuális támadásról. Kettőt meg is erőszakoltak.