Hadrendbe állt az ötödik izraeli tengeralattjáró

2016.01.12. 21:43

A német gyártású, Rahav elnevezésű tengeralattjáró a múlt hónapban hagyta el Kiel kikötőjét, és kedden futott be Haifába, ahol ünnepélyes keretek között hadrendbe állították.

A timesofisrael.com tudósítása szerint ceremónián többek között Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök és Gadi Eizenkot altábornagy, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke avatta fel az izraeli hadsereg ötödik Delfin-osztályú tengeralattjáróját, a tíz torpedővetővel felszerelt, és akár atomrakéták kilövésére is képes Rahavot.

A Rahav új tengeralattjárón izraeli haditengerészek állnak a haifai haditengerészeti támaszponton 2016. január 12-én, miután a hajó megérkezett Németországból. A kieli hajógyárban készült tengeralattjáró az ötödik az izraeli hadiflottában.Forrás: MTI

A dízelmeghajtású hadihajót a Howaldtswerke-Deutsche Werft hajóépítő cég gyártotta, 67 méter hosszú, súlya több mint 2000 tonna, és 50 fős legénység befogadására alkalmas. A tengeralattjárók fontos elemét képezik az izraeli védelmi politikának, lévén egyedülálló képességgel bírnak ahhoz, hogy elrejtőzzenek az ellenséges hadihajók elöl.