Egy buszra való migránst küldenek Merkelnek

2016.01.14. 13:24

Peter Dreiser bajor politikus 52 menekültet ültet fel csütörtökön egy buszra, hogy Berlinbe küldje őket, Anegela Merkel hivatala elé. A járási vezető így kíván tiltakozni a kancellár menekültpolitikája ellen. Az érintettek önként vállalkoztak az útra. 

Dreiser már ősszel, tehát még jóval a kölni botrányos szilveszter előtt megfenyegette ezzel Merkelt, és most valóra is váltja a tervet – írja a Die Welt. A bajorországi Landshut járási vezetője szerint a szövetségi kormánynak fogalma sincs a menekülthelyzetről, arról, hogy a rendszer már telítődött migránsokkal, miközben folyamatosan érkeznek a Közel-Keletről a letelepedni szándékozók.

Nem csináljuk meg

Az újság úgy tudja, Dreiser Merkel fejéhez vágta, hogy „Nem csináljuk meg” (Wir schaffen das nicht), utalva a kancellár asszony híres, a menekültválsággal kapcsolatos jelszavára (Wir schaffen das – Megcsináljuk). Majd azt mondta: ha Németország befogad egymillió menekültet, akkor Landshutnak ebből 1800-at kell letelepítenie.

Én visszaküldöm, ők visszaküldik

Ez rendben is van, de mint a járásért felelős politikus mindenki mást tovább küld a berlini kancelláriai hivatalhoz. Állítólag Merkel azt felelte, hogy a hozzá küldött embereket neki Görögországba kellene irányítania, de akkor azok újra a bajor hivatalnok városában kötnének ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK