Lepedőt felejtettek egy kismamában szentpétervári orvosok

Forrás: Palkó István
Kismamában felejtett lepedő
Vágólapra másolva!
Lepedőt felejtettek egy orosz kismama méhében egy szentpétervári klinikán. A kórház nem ismeri el a hibát.
Vágólapra másolva!

Egy teljes lepedőt találtak egy orosz kismama méhében - írja a Doktorpiter.ru egészségügyi portál. A szülés után a nőn ugyan elvégeztek egy ultrahangos vizsgálatot, de akkor az orvosok mindent rendben találtak, és hazaengedték. A szentpétervári kórház nem akarja beismerni a hibát.

Feljelentést tett a család

A kisbabájának császármetszéssel életet adó kismama hiába panaszkodott a műtét után, hogy a hasa nemhogy apadna, de egyre jobban puffad és feszül, a Pavlov akadémikus nevét viselő szentpétervári klinika szülészei egy hét múlva hazaengedték.

A kibírhatatlan fájdalmakra és magas lázra panaszkodó nőt pár nap múlva rohammentővel szállították be egy másik kórházba, ahol azonnal megműtötték.

Egy egész lepedőt találtak a kismama méhében Forrás: Origo

A sebészek legnagyobb megdöbbenésére

egy teljes lepedőt találtak a méhében.

A kendő már egy közel 2,5 liter gennyes folyadékkal teli tályogba volt ágyazódva. A halál torkából megmenekült nő családja feljelentést tett.

A kórház nem ismeri el a hibát

Az ifjú anyuka elmondta, hogy mielőtt hazaküldték volna a szülészetről, átesett ugyan ultrahangos vizsgálaton, ám

az orvosa mindent rendben lévőnek talált.

Csupán annyit közöltek vele, hogy némi folyadék maradt a méhében, meg egy kisebb vérömleny, amire gyógyszereket írt fel.

A kórház a nyilvánvaló tények ellenére sem akarja elismerni a csaknem végzetes hibát. Az ügyészségi nyomozóknak a nő orvosa azt mondta, hogy elképzelése sincs, hogyan kerülhetett egy egész kórházi ágyi lepedő a páciense hasába.