Kitiltották a menedékkérő férfiakat egy német uszodából

carefree close togetherness day enjoyment pleasure amusement fun foot anatomy girl power group trio three people small group of people group of people leg leisure outdoors pools pool swimming pool poolside pursuit paddling recreation sitting summer season
Girls paddling in swimming pool
Vágólapra másolva!
Az uszodába azért nem léphetnek be felnőtt férfi menedékkérők, mert molesztálásokra panaszkodnak női vendégek és a személyzet. A beszámolóik szerint a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerülnek ki. Összesen hat esetről készült feljegyzés, valamennyi a szóbeli zaklatás kategóriájába tartozik.
Vágólapra másolva!

A kitiltás az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Bornheim uszodájában történt. A kisváros önkormányzatának szociális ügyekért felelős vezetője elmondta, hogy

bűncselekmény nem történt az uszodában, a befogadóállomáson pedig megértéssel fogadták az intézkedést.

Markus Schnapka hozzátette, hogy feloldják a tilalmat, amint sikerül megértetni a menedékkérőkkel, hogy miként kell viselkedni az uszodában.

Vigyázni kell a strandokon a szavakkal (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Image Source/

A megértést elősegítendő a Bonn melletti város befogadóállomásán felvilágosító előadásokat tartanak a nyugati nőképről és a nemek egyenjogúságáról, három nyelven.

A felvilágosító munkára azért is szükség van, mert már történt feljelentés bűncselekménynek minősülő szexuális zaklatás miatt; egy 54 éves helyi nő azért fordult a rendőrséghez, mert egy 18 éves menedékkérő a nyílt utcán zaklatta.

Ez eddig az egyetlen feljelentéssel végződött eset a 48 ezer lakosú településen, ahol a legutóbbi, tavaly novemberi adatok szerint 675 menedékkérő lakik.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdése a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatás és rablás miatt a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.