Így raboltak a szerb kommandósok

2016.01.16. 12:30

Kollégáik juttatták rendőrkézre a  rablással gyanúsított szerb kommandósokat: öt fegyveres tavaly 300 ezer eurót zsákmányolt egy szétlőtt páncélautóból, az esetről készült felvételeket egy Banja Luka-i tévé is bemutatta.

Saját kollégáik  adták fel azokat boszniai szerb kommandósokat, akik rablással szerezhetettek mellékest. A nyomozók egy belügyi speciális egység  öt -más források szerint hat - tagját tartóztatták le, azzal gyanúsítják őket,  hogy megtámadtak és kifosztottak egy pénzszállító autót.

Teljes tűzerővel

A bűneset még tavaly szeptemberben történt, a gyanú szerint a

kommandósok automata fegyverekkel és tankelhárító gránáttal támadtak

az Unicredit Bank egyik páncélautójára a Banja Luka és Gradiska város közötti autópályán.

Videón a rablás

A rablók szétlőtték a kocsi elvileg golyóálló szélvédőjét, és megsebesítették a szállítmánnyal utazó egyik biztonsági őrt is.

A feltört kocsiból összesen 300 ezer eurót zsákmányoltak.

Az esetről most videót, a pénzszállító térfigyelő kamerájával készített felvételt is közzétett a Banja Luka-i televízió.

A feltételezett támadókat január 14-én vették őrizetbe. A belügyi nyomozók a most letartóztatott rendőrök mellett még két további személyt gyanúsítanak a bűncselekménnyel kapcsolatban - írja a BBC.

Dragan Lukak, Bosznia szerb vezetésű tartományának belügyminisztere mélyen elítélte a támadást. „Ha a kollégákról kiderül, hogy bűnösök, azzal nemcsak egységüket, hanem a rendőrség hírnevét is bemocskolják” - mondta a tárcavezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK