A merénylő bement a házba, és ott robbantotta fel magát

2016.01.17. 11:11

Egy helyi vezető házában robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő vasárnap reggel a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban, tizenhárman meghaltak.

Obaedalláh Sinvari tartományi képviselőnél törzsi gyűlést tartottak. A képviselő sértetlenül került ki a támadásból. Egyik testvére azonban meghalt, az apja, Malik Uszmán Sinvari, aki kedvezően viszonyul a kabuli központi kormányzathoz, megsebesült. Nangarhar tartomány kormányzójának irodája közölte, hogy 13 ember meghalt, 14 megsebesült a merényletben. Az állítást megerősítette a tartományi egészségügyi szolgálat is.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője azt közölte, hogy nincs közük a merénylethez, amely nem sokkal azelőtt történt, hogy a tálibok és a kabuli kormány felújítja a tavaly zsákutcába jutott, a béke megteremtését célzó párbeszédet.

Az afgán biztonsági szolgálat tagjai az Obaedalláh Sinvari tartományi képviselő házánál elkövetett öngyilkos merénylet helyszínénForrás: MTI/EPA/Gulamullah Habibi

A közelben vannak az Iszlám Állam fegyveresei

A pakisztáni határ közelében található Dzsalalábád annak a Nangarhar tartománynak a székhelye, ahová az utóbbi hónapokban egyre nagyobb számban szivárogtak be az Iszlám Állam dzsihádista szervezet fegyveresei. Az Iszlám Állam vállalta a Pakisztán dzsalálábádi konzulátusa ellen szerdán elkövetett terrortámadást, amelyben az afgán biztonsági erők hét tagja meghalt, hét másik pedig megsebesült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK