Kétszáz menekült perli Észak-Rajna-Vesztfáliát

Vágólapra másolva!
Több mint kétszáz menekült azért perli a nyugat-németországi tartomány kormányzatát, mert egy évnél is régebb ideje várnak a kérelmük elbírálására, holott valamennyien veszélyeztetett országból érkeztek, így szinte biztosan pozitív döntés születne az ügyükben.
Vágólapra másolva!

A felperesek a kérelmek elbírálásának lassúságát és a migrációs hivatal állítólagos „tétlenségét” sérelmezik. Egyelőre hét adminisztratív bíróságon adtak be keresetet – értesült a Reinische Post.

A német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal már a tavaly megindult menekülthullám előtt sem volt képes megbirkózni a nagyszámú kérelemmel – emlékeztetett a hír kapcsán a The Local.

2015 nyarán 250 ezer esetük volt – ez azóta 360 ezerre ugrott. A német politikusok hónapok óta vitáznak azon, hogyan lehetne felgyorsítani a kérelmek elbírálását.

A perelés mindenesetre jó módszer; a lap bírósági forrásokból úgy értesült, hogy általában már a kereset benyújtása is elég ahhoz, hogy a migrációs hivatal felgyorsítsa az érintettek kérelmének elbírálását.