Könyörög a német rendőrség

Utazás, Téli unalom ellen: Ezek a városok tudják, hogyan kell karneválozni!, Köln, karnevál
PH CONTROLUCE/ADELAIDE DI NUNZIO
Vágólapra másolva!
A Rajna-vidék több városának a rendőrsége is arra kéri a mulatni vágyókat, hogy ne öltözzenek terroristának a közelgő karnevál idején – vagy ha mégis ezt a kosztümöt választják, akkor ne lépjenek ki benne az utcára.
Vágólapra másolva!

„Nem tehetünk mást, mint nyomatékosan azt tanácsoljuk az embereknek, hogy ne öltözzenek ilyen kosztümbe. De ha valaki mégis ezt választja, otthoni bulira megteheti – csak ne a nyilvánosság előtt tegye” – nyilatkozta a mönchengladbachi rendőrség szóvivője a Reinische Postnak.

A düsseldorfi rendőrség is közölte, hogy nagyon jó néven vennék, ha „az emberek hanyagolnák az ilyen kosztümöket” – számolt be a The Local.

Karnevál Kölnben. Idén a szokásosnál jobban aggódnak a rendőrök Forrás: AFP/Adelaide Di Nunzio/Adelaide Di Nunzio

Aggódnak Köln után

Németországban népszerű ünnep a karnevál, de a szilveszteri kölni események miatt sokan aggódnak a biztonság miatt.

A rendőrök egyébként nem csupán a kosztümök miatt nyugtalankodnak. Attól is tartanak, hogy a bulizni vágyók játék fegyverekkel teszik valósághűbbé a viseletüket, ezért felszólították a jövendőbeli cowboyokat és indiánokat is, hogy hagyják otthon a coltokat és tomahawkokat.

„A játék fegyverek néha túlságosan valósághűek. Bár kiképeztek minket arra, hogy különbséget tudjunk tenni az igazi és a műanyag fegyverek között, ehhez nagyon közelről kell ezeket szemügyre venni” – mondta egy név nélkül nyilatkozó rendőr a Reinische Postnak.