Gyanús csomagot találtak a drogbáró villájában

pablo escobar miami villa
The entrance of a house that used to belong to notorious Colombian drug lord Pablo Escobar is pictured on January 13, 2016, in Miami Beach, FL. The new owner of the house, fast-food magnate Christian de Berdouare, will next week demolish the property and replace it with a new modern house. Escobar was a charismatic man who rose from middle-class nothingness to run a mighty cocaine cartel that fought wars with rivals and became responsible for most of the cocaine imported into the United States in the 1980s and early '90s. / AFP / Diego URDANETA
Vágólapra másolva!
Egy gyanús csomagot és egy üres széfet találtak Pablo Escobar villájában, amelyet lebontat az új tulajdonos. A nyolcvanas évek hírhedt drogbárója talán a lábát sem tette be a híres rózsaszín épületbe.
Vágólapra másolva!

Kedd óta bontják Pablo Escobar híres rózsaszínű villáját Miami Beachen; a munka két-három hétig tart majd, és 35 ezer dollárba kerül. Az új tulajdonosok azonban ragaszkodnak hozzá, hogy nyoma se maradjon „az ördög házának”.

Nem tudni, járt-e egyáltalán Escobar a villában Forrás: AFP/Diego Urdaneta

Kokaint nem találtak

A nyolcvanas évek hírhedt kolumbiai drogbárója a világ egyik legfélelmetesebb bűnözője volt; a medellíni kartell vezetője 1993-ban a rendőrséggel vívott tűzharcban vesztette életét.

Escobar egyben a világ egyik leggazdagabb embere is volt, aki híres volt arról, hogy a tulajdonában lévő épületekben rejtette el a vagyona egy részét. Így nem csoda, hogy az új tulajdonos professzionális kincsvadászokat kért fel, akik a bontás előtt átkutatták az épületet.

Nem találtak azonban mást, csak egy „fehér pasztát” tartalmazó gyanús csomagot egy régi tűzhely alatt a garázsban – erről azonban a rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy nem kokain vagy ecstasyt tartalmaz.

Pablo Escobar a családjával. A nyolcvanas években a világ legnagyobb hatalmú bűnözője volt Forrás: AFP/El Tiempo

Valaki kiürítette a széfet

Felfedeztek ezen kívül egy széfet is a főlépcső alatti márványpadló alatt, ezt azonban valaki az „elmúlt harminc napban” kiürítette – számolt be az új tulajdonosra hivatkozva a Miami Herald.

Escobar egyébként 1980 márciusában 762500 dollárért vásárolta meg a rózsaszín villát, de senki nem tudja biztosan, hogy lakott-e ott valaha, vagy egyáltalán egyszer is betette volna oda a lábát.

Jim Shedd egykori drognyomozó úgy véli, hogy az épületet valószínűleg csak az emberi használhatták búvóhelyül, és a kokainszállítmányok is valószínűleg ide érkeztek.

Az amerikai hatóságok 1987-ben kobozták el a villát 20 millió dollárnyi egyéb értékkel együtt, amelyeket Escobar Floridában birtokolt.