Vágólapra másolva!
Az Obama kormányzat a tervek szerint ma jelenti be azokat az új vízumszabályokat, amelyek az iráni, iraki, szudáni és szíriai állampolgársággal is rendelkező európaiakat, illetve azokat érintik, akik az elmúlt öt évben jártak ezekben az országokban.
Vágólapra másolva!

A cél az, hogy megnehezítsék azoknak a kettős állampolgársággal rendelkező európaiaknak a bejutását az Egyesült Államokba, akik harcoltak az Iszlám Állam soraiban.

A Kongresszus már decemberben elfogadta az új jogszabályt, amely ugyan csak kevés embert érint, mégis komoly aggodalmat keltett azokban az európai országokban, akiknek az állampolgárai vízummentességet élveznek az Egyesült Államokban.

Irán pedig egyenesen azzal vádolta meg Washingtont, hogy az intézkedéssel megsérti a nyáron elfogadott nukleáris megállapodást – emlékeztetett az AP amerikai hírügynökség.

Lesznek azokban kivételek is: várhatóan nem vonatkozik majd az új szabályozás azokra, akik kormányzati megbízásból, ENSZ-alkalmazottként, újságíróként vagy segélyszervezetek munkatársaként utaztak az érintett négy országba.