Pintérrel megy Bulgáriába Orbán Viktor

2016.01.22. 16:03

Pintér Sándor belügyminiszterrel együtt utazik Bulgáriába Orbán Viktor - írta a bolgár sajtó. Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön járt Szófiában. 

Két napos látogatásra Bulgáriába megy Orbán Viktor, a miniszterelnököt Pintér Sándor belügyminiszter is elkíséri – írta a dnevnik.br hírportál.

Orbán Viktor a menekültválságról is tárgyalnaForrás: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Sajtóértesülések szerint a magyar kormányfőt bolgár kollégája, Bojko Boriszov hívta meg, tárgyalásaikon a menekültválság, az Európai Unió jövője és Bulgária esetleges schengeni csatlakozása is szóba kerül.

Szijjártó már volt

Nem Orbán Viktor az egyetlen, aki januárban Bulgáriába utazik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön találkozott Bojko Boriszovval,Daniel Mitov külügyminiszterrel és Bozsidar Lukarszki gazdasági miniszterrel. 

Szijjártó Péter látogatása után dicsérte Bulgária menekültpolitikáját. Úgy fogalmazott: gyakorlatilag létrejött a macedón-bolgár védvonal azáltal, hogy Macedónia meghozta a döntését a határőrizet szigorítására és a határ lezárására, és Bulgária jelentős hosszban épített, illetve épít kerítést déli határán.