Orbán: Magyarország és Mongólia egyaránt sikeres

2016.01.25. 06:47

Magyarország és Mongólia a világ sikeres nemzeteihez tartozik, és mindkét országnak jó oka van arra, hogy fényes jövőt várjon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a mongóliai Ulánbátorban rendezett magyar-mongol üzleti fórumon, hétfőn.

A kormányfő beszédében kiemelte: ma Ázsia és a kontinens országai egyre erősebbek. Magyarországnak sikerült új szociális-gazdasági rendszert kiépítenie, amellyel véget vetett a korábbi mély válságnak, és ma a többi közép-európai országgal együtt az európai növekedés motorjának számít - tette hozzá.

Ásványkincs és technológia

Csimedín Szaikhanbileg mongol miniszterelnök hangsúlyozta: Mongóliának nagyon sok az ásványkincse, Magyarország pedig rendelkezik a szükséges technológiával, így a két ország együttműködése nagyon előnyös lehet.

Csimedín Szaikhanbileg mongol kormányfő fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az ulánbátori KormánypalotábanForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Háromnapos út

A magyar miniszterelnök háromnapos hivatalos látogatást tesz Mongóliában. Helyi idő szerint hétfő délelőtt fogadta Csimedín Szaikhanbileg mongol kormányfő az ulánbátori Kormánypalotában.
Az egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: Mongólia az elmúlt években nagy fejlődést ért el, és a magyar gazdaság teljesítménye is kiemelkedő európai összefüggésben, ezért felmerül a kérdés, hogy mindkét ország külön lesz sikeres, vagy lesznek közös sikereik is. Úgy tűnik, a mongol kormány is érdekelt a közös sikerekben - közölte.

Itt írtunk arról, hogy milyen nem várt meglepetés fogadta a magyar kormányfőt Ulánbátorban.