Húsz évvel fiatalabb férfit választott Putyin exneje

2016.01.25. 22:58

 A volt orosz first lady minden jel szerint férjhez ment egy nála 21 évvel fiatalabb férfihoz, és felvette annak családi nevét - közölték hétfőn orosz hírportálok.

A Sobesednik.ru által eredetileg január 19-én nyilvánosságra hozott értesülés azután kezdett futótűzként terjedni, hogy azt hétfőn honlapján megerősítette Georgij Alburov orosz korrupcióellenes aktivista. Hivatalos helyről egyelőre nem reagáltak a hírre.

A Sobesednik.ru a szentpétervári ingatlan-nyilvántartásból kiindulva derítette ki, hogy Putyinék régi, 139 négyzetméteres szentpétervári lakását tavaly szeptemberben egy Ljudmila Alekszandrovna Ocseretnaja nevű nő vette meg, akinek kereszt- és apai neve, valamint születési helye és dátuma azonos Vlagyimir Putyin elnök volt feleségéével.

A hírportál arra az eredményre jutott, hogy

a volt first lady a 37 éves Artur Ocseretnijhoz, a Személyközi Kommunikációfejlesztési Központ vezetőjéhez ment hozzá.

 

Putyin és felesége, Ljudmila balettelőadásra sietnekForrás: AFP/Mikhail Klimentyev

Az egykori Putyina asszony, aki utoljára 2014-ben, egy, az Ocseretnij érdekeltségébe tartozó kiadó irodalmi díjának átadásán jelent meg a nagy nyilvánosság előtt, állítólag régóta a szervezet védnöke.

Az 1983-ban egybekelt Putyinék 2013. július 6-án jelentették be válásukat. A szentpétervári lakás 1995-ben került a birtokukba, amikor a jelenlegi elnök még a Néva-parti város polgármesterének helyettese volt. Az ingatlan, amelyet először a házaspár lányainak nevére írattak, később az elnök anyósára, majd sógornőjére szállt.

A Sobesednik.ru úgy értesült, hogy az orosz elnök volt felesége a válást követően egy ideig a leánykori nevét, a Skrebnyebát is viselte.