Húsz évvel fiatalabb férfit választott Putyin exneje

Horizontal
Russia's President Vladimir Putin and his wife Lyudmila (R) walk before watching the "Esmeralda" ballet at the State Kremlin Palace in Moscow, on June 6, 2013. Vladimir Putin and his wife announced today on state TV they are divorcing. AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI POOL / MIKHAIL KLIMENTYEV / AFP / RIA-NOVOSTI / MIKHAIL KLIMENTYEV
Vágólapra másolva!
 A volt orosz first lady minden jel szerint férjhez ment egy nála 21 évvel fiatalabb férfihoz, és felvette annak családi nevét - közölték hétfőn orosz hírportálok.
Vágólapra másolva!

A Sobesednik.ru által eredetileg január 19-én nyilvánosságra hozott értesülés azután kezdett futótűzként terjedni, hogy azt hétfőn honlapján megerősítette Georgij Alburov orosz korrupcióellenes aktivista. Hivatalos helyről egyelőre nem reagáltak a hírre.

A Sobesednik.ru a szentpétervári ingatlan-nyilvántartásból kiindulva derítette ki, hogy Putyinék régi, 139 négyzetméteres szentpétervári lakását tavaly szeptemberben egy Ljudmila Alekszandrovna Ocseretnaja nevű nő vette meg, akinek kereszt- és apai neve, valamint születési helye és dátuma azonos Vlagyimir Putyin elnök volt feleségéével.

A hírportál arra az eredményre jutott, hogy

a volt first lady a 37 éves Artur Ocseretnijhoz, a Személyközi Kommunikációfejlesztési Központ vezetőjéhez ment hozzá.

Putyin és felesége, Ljudmila balettelőadásra sietnek Forrás: AFP/Mikhail Klimentyev

Az egykori Putyina asszony, aki utoljára 2014-ben, egy, az Ocseretnij érdekeltségébe tartozó kiadó irodalmi díjának átadásán jelent meg a nagy nyilvánosság előtt, állítólag régóta a szervezet védnöke.

Az 1983-ban egybekelt Putyinék 2013. július 6-án jelentették be válásukat. A szentpétervári lakás 1995-ben került a birtokukba, amikor a jelenlegi elnök még a Néva-parti város polgármesterének helyettese volt. Az ingatlan, amelyet először a házaspár lányainak nevére írattak, később az elnök anyósára, majd sógornőjére szállt.

A Sobesednik.ru úgy értesült, hogy az orosz elnök volt felesége a válást követően egy ideig a leánykori nevét, a Skrebnyebát is viselte.