Német, muzulmán, katonanő, és megmondja

2016.01.26. 15:33

„Német, muzulmán és katona” – írta egyik megosztásában az egyik ismert közösségi oldalon Nariman Reinke. A marokkói származású katonanőt azóta rendszeres atrocitások érik Németországban a sokak által provokatívnak talált posztja miatt. A kritikusok szerint a nők ellen az arab világban elkövetett támadásokat próbálja elbagatellizálni. A főtörzsőrmester megjárta Afganisztánt is.

A marokkói származású főtörzsőrmester büszkén vállalta német, muzulmán és katona mivoltát a közösségi médiában. A Facebook-poszttal Nariman Reinke azonban lavinát indított el. A német Bundeswher tagja nyíltan emeli fel a hangját a Sächsische Zeitungban az érezhetően növekvő rasszizmussal szemben Németországban. 

Az iszlámot okolják

Történt mindez közel egy hónappal a többségében észak-afrikai támadók által elkövetett szilveszteri szexuális inzultusok után. Reinke nehezen viseli el, hogy a kölni eseményekért a németek egyre inkább az iszlámot teszik felelőssé. 

 Amikor meghallom, hogy az elkövetők között marokkóiak is voltak, rossz érzés fog el” 

– mondta a főtörzsőrmester. „Nem értem, hogy a Kölnben történtekért miért kell egy egész nemzetet vagy egy vallást felelőssé tenni” – tette hozzá. 

Nem először támadják a bejegyzései miattForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Holger Hollemann

Megjárta Afganisztánt

Reinke szülei 52 éve érkeztek vendégmunkásként Németországba. A család a telet gyakran tölti  az észak-afrikai országban. A katonanőnek így rálátása van mindkét társadalomra és kultúrára. 

A nemi erőszak Marokkóban is büntetendő, egy nő megbecstelenítése az iszlám szerint is súlyos, alávaló tett, 

mondja Reinke. A főtörzsőrmester a Bundeswehr tagjaként kétszer vett részt afganisztáni misszióban, tolmácsként dolgozott. A saját szemével látta, milyen embert próbáló körülmények között élnek az afgánok, akik a menedékkérők többségét adják Németországban. 

Köln után megváltozott a közhangulatForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

Merkel szekerét tolja

Nem az első eset, hogy a 36 éves katonanő támadások össztűzébe kerül a közösségi médiában. Rendszeresen oszt meg Angela Merkel menekültpolitikáját támogató bejegyzéseket, amikért gyakran gúnyos megjegyzéseket kap. „Világos rendszert kell kiépíteni a menekülthelyzet kezelésére.” 

Nem szabad elveszíteni a hitet a Willkommenkulturban.” 

Ehhez hasonló bejegyzései miatt többen azzal vádolják, hogy a munkaadója (a német szövetségi kormány) szekerét tolja. 

Reinkét azonban nem rettenti vissza a kommentelők össztüze.Csatlakozott az alsó-szászországi bevándorlási bizottsághoz (Kommission zu Fragen der Migration und Teilhabe), ahol a nagy nyilvánosság előtt is pártfogásába veszi a menekülteket. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK