A belgák többsége szerint terrortámadás fogja érni Belgiumot

BELGAHOTNEWS BELGIUM POLITICS TERRORISM THREAT MENACE TERRORISTE SQUARE FORMAT
20151230 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows a soldier patrolling near the De Brouckereplein - Place de Brouckere in the city center of Brussels, Wednesday 30 December 2015. After several searches in Brussels, Vlaams-Brabant and Liege on Sunday and Monday two suspects were arrested. They are suspected of being part of a terrorist cell that may have planned several attacks in the Brussels city center. At this point it is assumed there are no links to the November Paris attacks. Terror alert level around Brussels police station is raised from 2 to 3. BELGA PHOTO THIERRY ROGE
Vágólapra másolva!
A belgák több mint hetven százaléka szerint terrortámadás fogja érni országukat egy felmérés szerint. Három hónap alatt tíz százalékkal nőtt azoknak aránya is, akik szerint túl sok menekültet fogadtak be.
Vágólapra másolva!

A lakosság 73 százaléka szerint terrortámadás fogja érni idén Belgiumot. A megkérdezetteknek azonban mindössze 30 százaléka változtatott a viselkedésén a terrorfenyegetettség miatt - derült ki egy szerdán közzétett friss felmérésből.

A belgák 73 százaléka szerint terrortámadás fogja érni Belgiumot Forrás: BELGA/AFP/Thierry Roge

A Le Soir című francia nyelvű belga lap tájékoztatása szerint a válaszadók

leginkább Brüsszelben tartanak merényletektől.

Arra a kérdésre, hogy a kormány jól mérte-e fel a veszélyt, a belgák 58 százaléka igennel válaszolt, 28 százalék szerint azonban alá-, 19 százalék szerint pedig túlbecsülték a kockázatot.

Hisznek a belga állam jövőjében

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy

a lakosság 66 százaléka szerint az utóbbi időben túl sok menekültet és migránst fogadtak be az országba.

Három hónappal ezelőtt a megkérdezettek 55 százaléka volt ezen a véleményen.

A belgák más kérdésekben is borúlátónak bizonyultak, például mindössze 14 százalékuk gondolja úgy, hogy 2016-ban nőni fog a foglalkoztatottság.

Egyetlen kérdést illetően mutatkozott optimistának a közvélemény: a válaszadók 67 százaléka a flamand függetlenségi törekvések ellenére is hisz a belga állam jövőjében.