Kémkedéssel gyanúsítottak egy keselyűt Libanonban

Vágólapra másolva!
Egy izraeli keselyűt fogtak el Libanonban, mert kémkedéssel gyanúsították az állatot. A Közel-Keleten gyakoriak a hasonló esetek, tavaly egy kamerákkal felszerelt delfin keltett feltűnést.
Vágólapra másolva!

Kémkedés gyanúja miatt fogva tartottak egy izraeli keselyűt Libanonban. Nyilvánvalóan az adóvevői miatt gondolták az állatról, hogy kém.

A Facebookon fotók is megjelentek az izraeli azonosító gyűrűvel és helymeghatározó jeladóval felszerelt madárról, amelyet Bint Dzsbeil városban fogtak el.

Tali Tenenbaum, az izraeli természetvédelmi hatóság szóvivője szerint nem is tudtak arról, hogy a madarat elfogták, a helyi sajtó szerint a keselyűt rövid időn belül ismét szabadon engedték.

Kémkedő sasok és delfinek

A Közel-Keleten gyakran kerülnek a hírekbe különböző állatok, amelyek állítólagosan az izraeli titkosszolgálat, a Moszad szolgálatában állnak.

Különösen gyakori, hogy izraeli ornitológusok által meggyűrűzött és jeladóval ellátott vonuló madarakat gyanúsítanak kémkedéssel.

Ez történt 2012-ben egy sassal Szudánban, és egy évvel azelőtt szintén egy keselyűvel Szaúd-Arábiában.

Tavaly nyáron egy állítólag kamerákkal felszerelt delfin keltett feltűnést,

amelyet saját állítása szerint a Hamász észlelt a Gázai-övezet partjainál.
2010-ben egy vörös-tengeri halálos cápatámadás után az egyiptomi hatóságok azzal vádolták a Moszadot, hogy ők vetették be a ragadozót a turisták elijesztésére Egyiptomból.