Romlott a törökszentmiklósi kábítószeresek állapota

2016.02.01. 12:29

Romlott annak a két fiatalnak az állapota, akiket a múlt héten szállítottak kórházba egy új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt.

A háromból két kábítószerező törökszentmiklósi fiatal férfi állapota romlott, jelenleg gépi lélegeztetésre szorulnak az intenzív osztályon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet sürgősségi betegellátó osztályának vezető főorvosa.

Kondor Klára elmondta, hogy a szolnoki kórházban levő harmadik fiatalembert még mindig a sürgősségi osztályon ápolják, állapota kissé javult. A gépi lélegeztetésre szoruló két fiatalember, valamint a császármetszésen átesett két nő állapota is súlyos, életveszélyes.

Előzetesbe került

Múlt héten több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. Ecseki Tímea, a Hetényi-kórház ügyeletes orvosa korábban azt mondta, hogy a

két várandós nő is hozzájuk került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani. 

A rendőrség korábban őrizetbe vett egy 39 éves törökszentmiklósi férfit, aki azóta előzetes letartóztatásba került. 

A férfit azzal gyanúsítsják, hogy január 28-án több embernek pentadron tartalmú port adott át, amitől a fogyasztók eszméletlen állapotba kerültek. A bíróság szerint az előzetes letartóztatására azért volt szükség, mert az ügyben még több tanú kihallgatása várható, akik befolyásolásával a gyanúsított a bizonyítási eljárást veszélyeztetheti.

A döntés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés, házi őrizet elrendelése érdekében fellebbezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK