Sokkolhatja a menekült férfiakat a Rajna-vidéki farsang

2016.02.02. 20:50

A farsangi népszokásokat ismertető kiadványokat terjesztenek menedékkérők szállásain a németországi Kölnben és a Rajna-vidék több más városában. Megpróbálják őket felkészíteni arra, hogy ne értsék félre, ha egy ismeretlen nő puszit ad nekik. 

Német hírportálok keddi beszámolói szerint Kölnben, Bonnban, Mainzban Düsseldorfban és számos további településen is osztanak több nyelvű kiadványokat menedékkérőknek, és előadásokat is tartanak befogadóállomásokon a karneváli szokásokról. 

 

El akarják kerülni a szilveszteri zaklatás-sorozatotForrás: AFP/Patrik Stollarz

A legfőbb üzenet, hogy farsang idején ugyan a feje tetejére áll a világ, és a karneválozók akár szoros testi kapcsolatba is kerülhetnek, de a tisztelet és az erőszakmentesség alapelvét a mulatságok idejére sem függesztik fel.

Így például amikor kisminkelt, jelmezes nők ismeretlen férfiaknak puszit adnak, az csak annyit jelent, hogy ismét eljött a farsang ideje a Rajna-vidéken,de a puszi nem kötelez semmire, és legfőképpen nem ad felhatalmazást "szexuális közeledésre" - idézett egy kiadványt az online kiadásában a Die Welt című lap, megjegyezve, hogy a ismeretterjesztő anyagokat sok nyilvános helyen is kirakják, mert nemcsak menedékkérők vehetik jó hasznát, hanem mások is, akik nem ismerik a helyi szokásokat, például távol-keleti üzletemberek vagy bajor turisták.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK