Elítélték a palesztin tinédzser két gyilkosát

Abu Khdeir
Relatives of Palestinian teenager Mohammed Abu Khdeir who was killed in 2014, hold posters bearing his portrait outside the Jerusalem district court during a hearing on February 4, 2016. Mohammed Abu Khdeir, from the Shuafat area of east Jerusalem, was killed on July 2, 2014 after being kidnapped by three Jewish extremists, who poured petrol over the 16-year-old and burned him alive. A court sentenced two young Israelis to life and 21 years in prison on February 4, 2016 for the killing. / AFP / AHMAD GHARABLI
Vágólapra másolva!
Életfogytiglanra, illetve 21 év börtönre ítélték azt a két izraeli tinédzsert, akiket a bíróság bűnösnek talált egy palesztin fiú meggyilkolásában. Mohammed Abu Kádir még életben volt, amikor a gyilkosai felgyújtották.
Vágólapra másolva!

A két izraeli fiú 14 éves volt, amikor elrabolták a 16 éves palesztin tinédzsert 2014 júliusában, elvitték egy jeruzsálemi erdőbe és élve elégették.

A felbujtó és a gyilkosság végrehajtója Joszef Ben David volt, ő az ítélete azonban a pszichiátriai vizsgálat eredményétől függ.

A két fiatalkorú bűnöst emellett fejenként 30 ezer sékel (2,1 millió forint) megfizetésére kötelezték – számolt be a Jediot Ahronót internetes kiadása.

A fiú rokonai a bíróság épülete előtt Forrás: AFP/Ahmad Gharabli

Felháborodtak a szülők

Az áldozat szülei felháborodással vették tudomásul az enyhe ítéletet. Mindkét vádlottnak életfogytiglani börtönt követeltek, valamint azt, hogy a palesztinokhoz hasonlóan rombolják le az ő családjuk otthonát is.

Mohammed édesapja közölte, hogy megfellebbezik az ítéletet. Ezt megteszi egyébként a 21 évre ítélt fiú ügyvédje is.

Szuha, az édesanyja nem tartja elégnek a büntetést Forrás: AFP/Ahmad Gharabli

Bosszú bosszút szül

Mohammed meggyilkolását a három izraeli bosszúból követte le három izraeli tizenéves nem sokkal korábbi elrablásáért és meggyilkolásáért.

Pár nappal Mohammed halála után Izrael légitámadásokat kezdett a Gázai övezet ellen, és megkezdődött az ötvennapos háború.

Az egyik izraeli tizenévest egyébként azzal is vádolják, hogy részt vett egy hétéves palesztin kisfiú elrablási kísérletében is.

Az elsőrendű vádlott a bíróságon Forrás: AFP/Ahmad Gharabli