Elítélték a palesztin tinédzser két gyilkosát

2016.02.04. 15:07

Életfogytiglanra, illetve 21 év börtönre ítélték azt a két izraeli tinédzsert, akiket a bíróság bűnösnek talált egy palesztin fiú meggyilkolásában. Mohammed Abu Kádir még életben volt, amikor a gyilkosai felgyújtották.

A két izraeli fiú 14 éves volt, amikor elrabolták a 16 éves palesztin tinédzsert 2014 júliusában, elvitték egy jeruzsálemi erdőbe és élve elégették.

A felbujtó és a gyilkosság végrehajtója Joszef Ben David volt, ő az ítélete azonban a pszichiátriai vizsgálat eredményétől függ.

A két fiatalkorú bűnöst emellett fejenként 30 ezer sékel (2,1 millió forint) megfizetésére kötelezték – számolt be a Jediot Ahronót internetes kiadása.

A fiú rokonai a bíróság épülete előttForrás: AFP/Ahmad Gharabli

Felháborodtak a szülők

Az áldozat szülei felháborodással vették tudomásul az enyhe ítéletet. Mindkét vádlottnak életfogytiglani börtönt követeltek, valamint azt, hogy a palesztinokhoz hasonlóan rombolják le az ő családjuk otthonát is.

Mohammed édesapja közölte, hogy megfellebbezik az ítéletet. Ezt megteszi egyébként a 21 évre ítélt fiú ügyvédje is.

Szuha, az édesanyja nem tartja elégnek a büntetéstForrás: AFP/Ahmad Gharabli

Bosszú bosszút szül

Mohammed meggyilkolását a három izraeli bosszúból követte le három izraeli tizenéves nem sokkal korábbi elrablásáért és meggyilkolásáért.

Pár nappal Mohammed halála után Izrael légitámadásokat kezdett a Gázai övezet ellen, és megkezdődött az ötvennapos háború.

Az egyik izraeli tizenévest egyébként azzal is vádolják, hogy részt vett egy hétéves palesztin kisfiú elrablási kísérletében is.

Az elsőrendű vádlott a bíróságonForrás: AFP/Ahmad Gharabli

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK