Félszáz gyerek halt meg a donyecki harcokban

Ukrainian servicemen sit atop of their armored personnel carrier as they ride to a position on the frontline near Donetsk, eastern Ukraine, on May 30, 2015. AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
Közelharc is zajlik Donyecknél
Vágólapra másolva!
A csaknem két éve tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus 49 gyermek életét követelte eddig Donyeck megyében. A harcok az ENSZ adatai szerint eddig összesen több mint 9 ezer ember halálát okozták. 
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok szerint eddig 49 gyermek vesztette életét és 138 sérült meg a csaknem két éve tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus következtében Donyeck megyében - közölte a rendőrség. A másik, harcok sújtotta megyéből, Luhanszkból eddig nem közöltek ilyen statisztikát.

Közelharc is zajlik olykor Donyecknél Forrás: AFP/Genya Savilov

Donyeck 1198 általános oktatási intézményéből 542 maradt az ukrán erők ellenőrizte területen, a többi a Moszkva által támogatott szakadárok uralta térségben van. A front menti övezetben az ukrán hatóságok 13 iskolát kényszerültek bezárni a szakadárok gyakori támadásai miatt.

A 2014 áprilisa óta tartó harcokban az ENSZ tavaly decemberi adatai alapján több mint 9 ezren haltak meg

és csaknem 21 ezren szenvedtek sérüléseket, beleértve civileket és katonákat egyaránt. Kijevi jelentések szerint az elmúlt napokban ismét kiújultak a szakadárok támadásai.