50 nyomozó kutatja a bajor vonatbaleset okait

2016.02.10. 15:03

Továbbra is ismeretlen a Bajorországban történt vonatszerencsétlenség oka, hivatalos forrásból szerdán sem erősítették meg azt a sajtóértesülést, hogy emberi mulasztás okozta az előző nap történt balesetet.

A felső-bajorországi rendőrség szerdai közleménye szerint "nem lehet tenni semmilyen megállapítást a baleset pontos okáról", és a traunsteini ügyészség vezetésével zajló vizsgálat még csak a kezdeti szakaszban tart. A tartományi bűnügyi rendőrség egy 50 fős nyomozócsoportja dolgozik az eset feltárásán, munkájukat a szövetségi rendőrségtől is támogatják szakértők. 

Tíz halottja van a szerencsétlenségnek

Forrás: Peter Kneffel

Tíz ember meghalt

A Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre húzódó Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonalon kedden történt balesetben 10 ember meghalt, 17-en súlyosan, 63-an könnyen megsérültek. Eddig kilenc holttestet sikerült azonosítani, valamennyien férfiak, 24 és 60 év közöttiek és a térségből származnak. Közöttük van a két vonatvezető is.

Nem tudtak már fékezni

A szerencsétlenség egy éles kanyarban, erdős területen történt. A vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták csak meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre és a két személyvonat nagy sebességgel egymásba rohant.

A forgalomirányító felelősségét vizsgálják

Forrás: Matthias Schrader

Kihallgatták a forgalomirányítót

Német sajtójelentések szerint egy forgalomirányító tiszt hibájából kerülhettek szembe egymással a szerelvények, mert egy késésben lévő motorkocsit akart átengedni az egyvágányú szakaszon. Szerdán a rendőrség egyik szóvivője azt mondta, hogy az illetőt már kihallgatták, és ugyan nem lehet kizárni, hogy mulasztást követett el, de nincs "alapos gyanú" vele szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most
Top 12 óra