Medvegyev új hidegháborúról beszélt

2016.02.13. 11:03

Új hidegháború kezdődött, és ezért a Nyugatot terheli a felelősség - hangoztatta Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szombaton az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

A politikus nevetségesnek nevezte a Nyugat magatartását a terrorizmus elleni küzdelemben, és hangot adott annak a véleményének, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet hálás lehet a Nyugatnak, amiért aláássa a terror elleni összefogást. 

Kijevet hibáztatja

Az ukrán válságról azt mondta, hogy Kijev nem tartja be a válságkezelésről szóló minszki megállapodást, nincs szándékában, és nem is áll érdekében az ukrajnai helyzet javítása. A nemzetközi menekültválságról szólva hangsúlyozta, hogy "hatalmas népvándorlás" kezdődött, amelynek során bűnözők és terroristák ezrei áramlanak Európába,  magukat menekültnek álcázva, azzal a szándékkal, hogy elpusztítsák az európai kultúrát.

Dmitrij MedvegyevForrás: AFP//Christof Stache

Az orosz politikus hangoztatta: reméli, nem lesz szükség egy "harmadik globális megrázkódtatásra" ahhoz, hogy a Nyugat felismerje az együttműködés fontosságát.