Nyers virslit adtak a beteg gyerekeknek

Vágólapra másolva!
Felháborodott apuka beküldött fotója alapján derült ki: nyers virsli, egy szelet kenyér és egy kis darab uborka volt a vacsora a Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán. 
Vágólapra másolva!

A képen kétséget kizáróan nyers műbeles virsli fekszik a szalvétán egy szelet kenyérrel – adta hírül a Kisalföld, amely a fotót továbbította a kórházba, és megkérdezte:

kinek kellett volna megfőzni a virslit?

Az intézmény nevében Farkas Andrea megbízott ápolási igazgató válaszolt.

A kórház elnézést kért

„Az élelmiszerek szükség szerinti melegítésére, hőkezelésére felszerelt teakonyhánkban minden esetben lehetőséget biztosítunk. A hideg húsipari termékek, mint amilyen a virsli is, konyhakész elkészítésében osztályos nővéreink készséggel segítséget nyújtanak. A leírt esetben egyszeri, a hozzátartozók e lehetőségről való tájékoztatásának elmaradásából adódó mulasztás történt. Az okozott kellemetlenségért a hozzátartozók elnézését kérjük” – olvashattuk a kórház válaszában, amit mi úgy értelmeztünk, hogy a szülőknek kellett volna a virslit megfőzni.

Nem a szülők feladata

De nem – derült ki az újabb kérdések és újabb válaszlevél alapján. A csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály betegeinek étkeztetése természetesen nem a szülők feladata.

Napközben a beosztott teakonyhás, este az osztályos nővér teendője.

A teakonyhában minden feltétel adott ehhez, van tűzhely, mikró, edények. Itt melegítik a bébitápszereket is.